Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na białej kiełbasie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 4-5 ziarenek
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
ziemniaki 4-5 szt
żur 500 ml
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
chrzan 1-2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmientana

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na białej kiełbasie

Kroki postępowania

1
Kiełbasę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liści ziele i gotujemy
Krok 1 - Żur na białej kiełbasie foto
2
w tym czasie obieramy warzywa i kroimy je w kosteczkę, po około 10 minut dodajemy warzywka oraz natkę pietruszki i całość na wolnym ogniu gotujemy przez około kwadrans następnie dodajemy czosnek oraz chrzan, zalewamy całość żurkiem i zabielamy śmietaną,
Krok 2 - Żur na białej kiełbasie foto
3
doprawiamy do smaku solą i pieprzem najlepiej świeżo mielonym . Smacznego
Krok 3 - Żur na białej kiełbasie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 05.04.2013 12:27
Lubię żurek a twój smacznie wygląda :-)
LoLa 01.04.2013 06:43
tak świątecznie mniam
Janina 30.03.2013 20:40
Żurek w każdym wydaniu lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak