odc. 17 Doradca Smaku

Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • rzepa

    1 szt.
  • por

    1 szt.
  • kapusta biała

    1/4 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • rosół warzywny

    0,7 l
  • ziele angielskie całe

  • majeranek otarty

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Kapustę drobno szatkujemy, wrzucamy do garnka, dolewamy trochę wody, zalewamy wywarem warzywnym i wstawiamy do zagotowania.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Rzepę, marchewkę, por oraz ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Pomidor sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w ćwiartki. Z każdej ćwiartki wyjmujemy miąższ, a pozostałe części również kroimy w drobną kostkę.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Do gotującej się kapusty wrzucamy marchewkę, dodajemy do smaku soli, 3-4 ziarenka ziela angielskiego i gotujemy 3-4 minuty.
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Dodajemy rzepę oraz pora i gotujemy 6-7 minut. Doprawiamy majerankiem, wrzucamy ziemniaki i zmniejszamy ogień
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Następnie odlewamy ok. 2 chochelki warzyw z bulionem.
Krok 6 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Dodajemy do nich miąższ z pomidorów oraz 1/5 pokrojonych pomidorów i blendujemy. Po zblendowaniu wlewamy wszystko z powrotem do zupy. Na koniec dodajemy pozostałe części pomidora.
Krok 7 - Doradca Smaku II, odc. 17: Zimowe minestrone foto
Podajemy zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat