Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
kalarepa 2 szt
marchewka 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
skrzydełka kurczaka 3 szt
szczypiorek
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 18-procentowej
przyprawa w płynie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z kalarepy i ryżu brązowego

Do garnka z wodą wkładamy skrzydełka od kurczaka i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ok 10 min wsypujemy ryż brązowy i mieszamy zupkę . Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i pokrojona w kosteczkę marchewkę . Gotujemy do miękkości warzyw .Dodajemy kucharka do smaku . Doprawiamy pieprzem i przyprawą w płynie. Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy pokrojony drobno szczypiorek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 17.09.2012 09:52
dawno nie robiłam kaarepy
agaK. 15.09.2012 22:18
lubię tradycyjne zupy
iwa643 15.09.2012 07:54
Pyszny obiadek
jasiek 15.09.2012 07:48
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak