Zupka z dyni i warzywek z szybkowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1
  • pimidor malinowy

    1
  • Kurkuma mielona Prymat

  • Imbir mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zostało trochę surówki tj. kapustki z marchewką i cebulką, znalazła się dynia hokkaido, ziemniaczek i piękny malinowy pomidorek.

Dynię razem ze skórką, pozbawioną pestek pokroiłam w dużą kostkę.

W szybkowarze podgrzałam olej, dodałam pokrojoną dynię i surówkę. Podsmażyłam i dodałam imbiru, kurkumy, pomidora i skrojonego obranego ziemniaczka, listek laurowy.

Zamknęłam szybkowar na 10 min.

Następnie zblendowałam całość i doprawiłam.



Oj smaczne to wyszło i cieplutkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 13.11.2013 09:36
smaczna taka zupka
Monika-twin 12.11.2013 16:14
rewelacyjny pomysl
Ankha 12.11.2013 15:43
własnie,w tym zagwostka by z resztek zrobić coś smacznego :)
Megg 12.11.2013 15:24
super smaczna zupka
idealme 12.11.2013 14:40
lubię takie zupy, wygląda pięknie
brioszka 12.11.2013 14:26
ooo pycha! :)
Ania321 12.11.2013 14:10
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat