Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka warzywna ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
groszek mrożony 1 szklanka
pieczarki 15 dag
szpinak 1 garść
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
paluszki krabowe
sos sojowy
imbir
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka warzywna ze szpinakiem

Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Do garnka z wodą dajemy groszek, marchewkę , pokrojone pieczarki i gotujemy do miękkości. Następnie na patelnie z odrobiną oleju dajemy posiekany czosnek podsmażamy i dajemy liście szpinaku- smażymy chwilę, zawartość patelni dajemy do zupy. Zagotowujemy. Doprawiamy sosem sojowym , solą imbirem do smaku. Nalewamy na talerze i ozdabiamy pokrojonymi paluszkami krabowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 04.02.2014 16:35
smakowicie wygląda
Romanowka 04.02.2014 15:37
Ciekawa zupa, musi być smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak