Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 20 g
merchew 1
pietruszka 4-5 cm
seler korzeniowy tyle co pietruszki
por 3-4 plasterki
kalafior 1 różyczka
ziemniaki 1 mały
kasza jaglana 1 łyżka
natka pietruszki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać. Ugotować.
Krok 1 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto
2
Marchewkę obrać i umyć, pietruszkę i selera tak samo. Kalafiora opłukać. Obrać ziemniaka.
Krok 2 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto
3
Por drobno posiekać.
Krok 3 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto
4
Kaszę przepłukać pod bieżąca woda. Gdy mięso zacznie robić się miękkie dodać przygotowane warzywa i kaszę jaglaną. Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać.
Krok 4 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto
5
Ugotowane warzywa natomiast rozgnieść widelcem.
Krok 5 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto
6
Gdy mięso będzie miękkie drobno je posiekać.
Krok 6 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto
7
Wszystko razem wymieszać i posypać natką pietruszki oraz koperkiem.
Krok 7 - Zupka na cielęcinie z warzywami i kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak