Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka na cielęcinie z dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 15 dag
dynia 300 g
marchew 2 szt
por 1 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku
woda 1,5 l
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka na cielęcinie z dynią

Cielęcinkę ugotować wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.Następnie dodać pokrojoną marchewkę oraz pokrojonego w piórka pora.Gotować wszystko ok. 0,5 godz. Następnie dodać trochę soli i przyprawy uniwersalnej (ja dodaję taką specjalną bez konserwantów - tylko suszone warzywa). Wszystko gotować jeszcze jakiś czas, dodać pokrojoną w kostkę dynię- tak aby mięso i warzywa były miękkie (a dynia zaczęła się lekko rozpadać). Przed podaniem małemu dziecku wszystko porozgniatać widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak