Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka na cielęcinie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 20 dag
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1,5 l
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka na cielęcinie

Cielęcinkę ugotować wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.Następnie dodać pokrojonego obrane wcześniej ziemniaki, marchewkę oraz korzeń pietruszki.Gotować wszystko ok. 0,5 godz. Następnie dodać trochę soli i przyprawy uniwersalnej (ja dodaję taką specjalną bez konserwantów - tylko suszone warzywa). Wszystko gotować jeszcze jakiś czas - tak aby mięso i warzywa były miękkie. Przed podaniem małemu dziecku wszystko porozgniatać widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.10.2014 08:32
Bardzo dietetyczna i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak