Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka kapuściana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
włoszczyzna
ziemniaki 4 szt
kapusta biała pół główki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka kapuściana

Udko umyć, zalać wodą, zagotować. Zebrać szumowiny, posolić i wrzucić włoszczyznę. Kiedy mięso zmięknie wyjąć je, obrać i wrzucić do zupy. Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, jak zmiękną dodać poszatkowaną kapustę. Gotować pod przykryciem jeszcze 10 minut. Przecier rozmieszać z mlekiem, wlać do garnka, zagotować. Doprawić do smaku. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 03.09.2015 21:07
Lubie takie zupki :-)
Gracer 03.09.2015 20:57
bardzo fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak