Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka chińska z kurczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 25 dag
puszka pędów bambusa 225g
grzyby mun 25g
makaron ryżowy 50g
por (biała część) kilka cm
bulion drobiowy 1,5 l
sos sojowy 4 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 0,25-0,5 łyżeczki +ciut do mięsa
marchewka 1
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka chińska z kurczakiem

1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Posolić i posypać odrobiną pieprzu cytrynowego. Podsmażyć na odrobinie oleju.
2. Grzyby mun i makaron zalać gorącą wodą i trzymać pod przykryciem wg instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedzić i pokroić na drobniejsze kawałki.
3. Marchew obrać, pokroić w słupki. Do garnka wlać bulion, zagotować, dodać marchew i grzyby mun. Gotować ok. 10 minut.
4. Następnie dodać podsmażone mięso, pędy bambusa, pokrojony w paski por i makaron ryżowy. Doprawić sosem sojowym, imbirem i pieprzem cytrynowym. Doprowadzić do wrzenia (gdy zupka będzie „bulbonić” to ją wyłączyć) i rozlać do talerzy.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2013 20:17
koniecznie muszę wypróbować
muffina 18.04.2013 12:51
mmm nigdy takiej nie jadłam sobię żucę do swojej księgi i na pewno sprbuję:))
Megg 17.04.2013 21:04
oj chętnie bym skosztowała taką zupkę :)
Gracer 17.04.2013 19:03
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak