zupa-krem ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak w kostkach

    10 szt
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • zupa

    1 wiosenna z makaronem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 750 ml wrzącej wody rozpuścić opakowanie zupy wiosennej z makaronem, zagotować zmniejszyć ogień dodać 10 kostek mrożonego szpinaku, gotować na małym ogniu 10 minut, 1 łyżkę skrobi wymieszać z małą ilością wody, dodać do zupy, zagotować do zagęszczenia zupy, przełozyc do 2 miseczek, ozdobić łyżką jogurtu greckiego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat