Zupa-krem z selera naciowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko

  • marchew

  • seler naciowy

  • ziemniaki

  • natka pietruszki

  • serek topiony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 udko z kurczaka
1 marchewka
ząbek czosnku
cebula
5 łodyg selera naciowego
5 dużych ziemniaków
kilka gałązek natki pietruszki
kostka serka topionego śmietankowego
1 kostka rosołowa
sól, pieprz kolorowy

groszek ptysiowy

W garnku zagotować 2-2,5l wody. Wrzucić udko, cebulę, pokrojoną marchew i czosnek oraz kostkę rosołową. Po 20 minutach wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i selera. Gotować do miękkości. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie wyjąć mięso i cebulę, dodać serek i gotować do rozpuszczenia. Na koniec wsypać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem i zmiksować na gładki krem. Zupę podawać posypaną natką z groszkiem ptysiowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 02.09.2013 09:48
Jak ślicznie podana :)
IZABELA29 19.06.2013 13:09
pięknie podana
Luka Li 19.06.2013 12:33
Świetny pomysł!
Megg 19.06.2013 12:06
lubię takie zupki, pycha
Monika-twin 19.06.2013 11:22
lubie zupe krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat