Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 500 g
rosół 5 szklanek
masło
śmietana 12% 1 szklanka
żółtko jajek 2
bita śmietana
cebula biała
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sok z cytryny
boczek wędzony 100 g
proszek do pieczenia szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku

Zeszklij cebule na maśle.Wsyp groszek,wlej poł szklanki bulinu,sok z cytryny,szczyptę proszku,dopraw i duś ok 12 min.Groszek zmiksuj z pozostałym bulionem,doprowadx do wrzenia.Śmietane ubij z żółtkami,gałka muszk.,sola i pieprzem.Pokrojony boczek zrumień.Śmietanke wlej do gorącej zupy.Wlej zupe do wazy dodaj bita śmietanę,wymieszaj i posyp skwarami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak