Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zieloną fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2,5 l
ziemniaki 800 g
fasolka szaragowa 400 g
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
śmietana 12% 2 łyżki
jogurt 2 łyżki
mąka pszenna 3-4 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zieloną fasolką

Do garnka wlać bulion, zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę można pokroić na małe kawałki ale ja lubię dodać całą. Cebule pokroić na plastry. Wszystkie warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości. Dodać listki laurowe, dosolić jeśli trzeba oraz dodać posiekaną włoszczyznę-ja daję 2 liście selera,2 liście pora i kilka gałązek natki pietruszki. Gdy warzywa będą miękkie śmietanę i jogurt wymieszać z odrobiną wywaru i mąką, dodać do zupy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.08.2013 09:28
pyszna zupka :)
marcia7 05.08.2013 12:12
taka letnia
Mniam 05.08.2013 10:43
Ta zupa się chyba do mnie uśmiecha- pyszna:)
Magula 05.08.2013 09:47
Bardzo smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak