Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zacierkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 25 dag
woda 8 szkl
włoszczyzna
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól

Zacierki

jajko 2 szt
mąka pszenna 25 dag
woda 1-2 lyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zacierkami

Włoszczyznę oczyścić, opłukać, pokroić i ugotować razem z przyprawami oraz pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Z mąki, jaj, odrobiny soli i wody zagnieść twarde ciasto, wyrobić. Zatrzeć na tarce do gotującej się zupy, zagotować, mieszając. Dodać podsmażony z cebulą boczek, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak