Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wołowiną Goka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej arachidowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
imbir świeży 2 cm
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
wołowina 1 litr
przyprawa chińska pięciu smakó 1/2 łyżeczki
laska cynamonu 1/2 sztuki
bulion wołowy 1 litr
sherry 3 łyżki
olej sojowy 2 łyżki
sos rybny 2 łyżeczki
sos ostrygowy 1 łyżka
makaron ryżowy 200 gram
kapusta pekińska 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wołowiną Goka

Kroki postępowania

1
Mięso kroje na kawałki 3 cm, podgrzewam olej na patelni i przesmażam razem z czosnkiem zduszonym, imbirem pokrojonym, i cebula dymką. Smażę do momentu zbrązowienia się mięsa. Dodaje anyżek, przyprawę 5 smaków, cynamon i zalewam bulionem. Zagotowuję, wlewam wino, doprawiam solą jak potrzeba. Całość gotuję od 1-2 godzin, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Zupa z wołowiną Goka foto
2
Przecedzam zupę do czystego garnka, wyciągam kawałki mięsa. Przelany bulion podgrzewam, dodaję sos sojowy, ostrygowy i rybny oraz mięso. Makaron ryżowy zalewam wrzątkiem i odstawiam na 3 minuty.
Krok 2 - Zupa z wołowiną Goka foto
3
Zupę podaję z makaronem, kawałkami liści kapusty pekińskiej, i pokrojoną dymką, i odrobiną sosu ostrygowego.
Krok 3 - Zupa z wołowiną Goka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 19.01.2014 23:30
pięknie wygląda
gosia56 14.01.2014 14:08
alez pyszność
Rysia 13.01.2014 17:45
Lubię potrawy chińskie wg Goka.
gosia561 13.01.2014 14:31
konkretnie dobra
Magula 13.01.2014 13:04
Smaczna zupka
Ola1984 13.01.2014 12:58
Wygląda fantastycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak