Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicą czerwoną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 l
soczewica czerwona 25 dkg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Porada

Zupę podawać z ciemnym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicą czerwoną

Cebulę obrać, drobno posiekać.Masło rozpuścić w rondlu i zeszklić cebulę.Wlać bulion,mięsno- warzywny, dodać soczewicę , kucharek zagotować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tartce jarzeniowej, włożyć do rondla. Zupę gotować około 40 min, gdy wszystkie składniki będą miękkie.zmiksować ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 11.08.2016 07:08
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak