ZUPA Z SELERÓW NACIOWYCH

ZUPA Z SELERÓW NACIOWYCH

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    3 łodygi
  • cebula

    2 szt.
  • ziemniak

    5 s
  • mleko

    25 ml
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 litr
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZUPA Z SELERÓW NACIOWYCH

Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy z masłem na złoty kolor. Seler również kroimy w kostkę, oprószamy mąką i dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut ciągle mieszając. Następnie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, dodajemy do warzyw, wlewamy bulion i przyprawiamy. Gotujemy przez pół godziny po czym wlewamy mleko i całość miksujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Kuchenka 05.10.2013 14:04
takiej jeszcze nie jadłam
Jastinka 01.10.2013 12:48
świetny pomysł na zupę
Megg 30.09.2013 20:16
super smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat