Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
seler naciowy
3 łodygi -
cebula
2 szt. -
ziemniak
5 s -
mleko
25 ml -
masło
1 łyżka -
mąka
1 łyżka -
bulion warzywny
1 litr -
sól, pieprz
Przepis i sposób przygotowania ZUPA Z SELERÓW NACIOWYCH
Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy z masłem na złoty kolor. Seler również kroimy w kostkę, oprószamy mąką i dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut ciągle mieszając. Następnie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, dodajemy do warzyw, wlewamy bulion i przyprawiamy. Gotujemy przez pół godziny po czym wlewamy mleko i całość miksujemy.
Komentarze (3)