Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z SELERÓW NACIOWYCH

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 3 łodygi
cebula 2 szt.
ziemniak 5 s
mleko 25 ml
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1 litr
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z SELERÓW NACIOWYCH

Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy z masłem na złoty kolor. Seler również kroimy w kostkę, oprószamy mąką i dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut ciągle mieszając. Następnie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, dodajemy do warzyw, wlewamy bulion i przyprawiamy. Gotujemy przez pół godziny po czym wlewamy mleko i całość miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 05.10.2013 14:04
takiej jeszcze nie jadłam
Jastinka 01.10.2013 12:48
świetny pomysł na zupę
Megg 30.09.2013 20:16
super smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak