Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sałaty łodygowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 4 łodygi
wywar warzywny 1 l
maślanka 200 ml
mąka pszenna 1 łyżka
kwas z ogórków 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sałaty łodygowej

Łodygi z sałaty zetrzeć na tartce o grubych oczkach i dodać razem z kwasem ogórkowym do wywaru.. Wlać maślankę rozmieszaną z mąką, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 05.07.2016 19:39
Zupa ma smak zupy ogórkowej.))
Habibi 04.07.2016 11:13
zupka wygląda smakowicie, ale sama sałata łodygowa nie przypadła mi do gustu niestety ;)
Maridka19 04.07.2016 10:55
Jeszcze nie jadłam takiej zupy :) Jestem ciekawa jak smakuje :)
Łukasz15 04.07.2016 10:26
fajna zupka
smerfetka79 03.07.2016 23:59
no takiej to nigdy nie jadłam:)
norweska20 03.07.2016 23:53
smakowita propozycja
Renata9 03.07.2016 22:19
Ciekawa zupa, nigdy takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak