Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
ryż 1/2 szkl
marchew
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem

Ryż dokładnie płuczemy. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupeczki. Opłukaną pietruszkę siekamy. Do garnka wlewamy rosół i doprowadzamy do wrzenia. Ja k rosół się gotuje dajemy opłukany ryż i pokrojoną marchewkę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż ryż i marchewka będzie miękkie. Pod koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.01.2014 08:56
smaczna zupka
misia53 09.08.2013 21:13
lekka zupka taką lubię
Grazyna0211 07.04.2013 15:48
smaczna i lekka zupa
RenataZ-et 15.12.2012 21:07
smaczne
Wafelek2601 07.10.2012 09:31
Pyszna
Łukasz15 06.09.2012 07:40
Lubię zupy z dodatkiem ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak