Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z kaszą jęczmienną.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 300 g
boczek 100 g
masło 100 g
kasza jęczmienna 100 g
rosół 1/2 litra
żółtko jajek
śmietana 12% 150 ml
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z kaszą jęczmienną.

Pory pokrój w cienkie krążki.Cebulę i boczek pokrój w kostke.Rozpuść masło i zrumień boczek.Na tym samym tłuszczu dus pory.Dodaj cebulę i kasze jęczmienną.Podlej gorącym rosłem i zagotuj .Przykryj i gotuj ok 15 min..Zdejmij garnek z ognia .W misce wymieszaj żółtko ze śmietaną,wlej do zupy,i dopraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak