Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pora i kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 2 szt
DUŻY POR 1 szt
marchew 1 szt
ziemniaki 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
cebula 1 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
tymianek 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pora i kapusty

Kroki postępowania

1
Ugotować wywar z kurczaka. Następnie wyjąć mięso, a wywar przecedzić. W międzyczasie przygotować warzywa. Poszatkować kapustę, pora i selera pokroić na plasterki. Marchewkę i ziemniaki w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki.
Krok 1 - Zupa z pora i kapusty foto
2
W garnku rozpuścić masło. Wrzucić cebulę i pora. Smażyć około 5 minut.
Krok 2 - Zupa z pora i kapusty foto
3
Wlać do garnka wywar mięsny. Wrzucić resztę warzyw, liście laurowe, tymianek i gotować 15 minut.
Krok 3 - Zupa z pora i kapusty foto
4
Przyprawić zupę pieprzem i solą. Dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować.
Krok 4 - Zupa z pora i kapusty foto
5
Podawać zupę z mięsem obranym z udek.
Smacznego :)
Krok 5 - Zupa z pora i kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 08.02.2014 08:05
Bardzo apetyczna i pożywna zupa.
jowant 07.02.2014 17:22
takiej to jeszcze nie jadłam... ciekawe jak smakuje
Agata3 07.02.2014 16:13
znakomita zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak