Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonej cukini

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 1 sztuka
cukinia zielona 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
lubczyk świeży 1 gałązka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
chleb wieloziarnisty 3-4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonej cukini

Kroki postępowania

1
Należy umyć wszystkie warzywa. Cukinie i marchewkę pokroić w plastry, ułożyć razem z czosnkiem na brytfannie, skropić 3 łyżkami oliwy i posypać solą ziołową.
Krok 1 - Zupa z pieczonej cukini foto
2
Piec warzywa w piekarniku w 190 stopniach do zrumienienia. W międzyczasie cebulę i ziemniaka pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć w garnku na łyżce oliwy razem z posiekanym lubczykiem.
Krok 2 - Zupa z pieczonej cukini foto
3
Następnie do garnka dodać cukinie i marchewkę i dolać wodę, gotować.
Krok 3 - Zupa z pieczonej cukini foto
4
Pogotować 10 minut, dodać czosnek pozbawiony łupiny i wszystko razem zmiksować, w razie potrzeby doprawić solą ziołową. Podawać z grzankami z ciemnego pieczywa, udekorowane plasterkami pieczonej cukinii i natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa z pieczonej cukini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.12.2016 18:25
na pewno pysznie smakuje
dollce 03.01.2016 17:23
fajna propozycja
Kuchenka 03.01.2016 08:40
rewelacja!!!
Anna169Hosz 02.01.2016 22:36
Bardzo smakowita zupa.
Łukasz15 02.01.2016 22:35
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak