Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczarkami i papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 gram
pieczarki 400 gram
papryka czerwona 1 sztuka
marchew 3 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Schab pokroiłam w plastry i obgotowałam kilka minut. Po wyjęciu z wody opłukać i pokroić w kostkę. Smażyć na oleju.
Krok 1 - Zupa z pieczarkami i papryką foto
2
Do schaby dodać pokrojoną w kostkę paprykę i nadal dusić pod przykryciem.
Krok 2 - Zupa z pieczarkami i papryką foto
3
Pieczarki pokroić w kostkę i obsmażyć.
Krok 3 - Zupa z pieczarkami i papryką foto
4
Podsmażone pieczarki dodać razem z marchewką pokrojoną w kostkę, dolać wody żeby zakryła całość. Gotować do czasu aż marchewka będzie miękka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 4 - Zupa z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.11.2014 13:27
bardzo sycąca
msmariusz 08.11.2014 22:07
ciekawy pomysł i ładnie wygląda
Magula 08.11.2014 21:37
gęsta bardzo pożywna zupka
Konczi 08.11.2014 20:38
super zupa, smakowałaby mi :))
wioleczka83 08.11.2014 20:36
ale pyszna zupka
Joannasz3190 08.11.2014 20:21
Pyszności :)
as28 08.11.2014 19:45
smaczna zupka, mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak