Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mielonym mięsem i warzywami - ALE MEKSYK !!!

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonego mięsa 500 g
duża czerwona papryka 1 szt
cebula 1 szt
czosnku 3 ząbki
fasoli czerwonej 1 puszka
kukurydzy 1 puszka
przecieru pomidorowego 4-5 łyżek
rosołu (może być z kostki) 4-5 szklanek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
tymianek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
cukier do smaku
posiekanej natki pietruszki 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mielonym mięsem i warzywami - ALE MEKSYK !!!


Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę,
czosnek obieramy i wyciskamy.W dużym, głębokim garnku rozgrzewamy olej i
wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy chwilkę, aż się zeszkli,
następnie dodajemy mięso i na średnim ogniu podsmażamy tak długo, aż
mięso straci „surowy” kolor, po czym dodajemy przyprawy.Do
podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy kilka minut,
aż zmięknie,dodajemy czosnek. Smażymy wszystko razem (2 minuty),
dolewamy rosół, dodajemy przecier pomidorowy i na wolnym ogniu gotujemy
zupę ok. 20 min.
Następnie dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę i kukurydzę gotujemy
jeszcze 10 minut. Na koniec dodajemy pietruszkę. Jeśli zupa jest zbyt
gęsta,dolejcie do niej trochę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.02.2015 17:53
bardzo fajna zupka zabieram przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak