Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mielonym mięsem i warzywami - ALE MEKSYK !!!
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę,
czosnek obieramy i wyciskamy.W dużym, głębokim garnku rozgrzewamy olej i
wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy chwilkę, aż się zeszkli,
następnie dodajemy mięso i na średnim ogniu podsmażamy tak długo, aż
mięso straci „surowy” kolor, po czym dodajemy przyprawy.Do
podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy kilka minut,
aż zmięknie,dodajemy czosnek. Smażymy wszystko razem (2 minuty),
dolewamy rosół, dodajemy przecier pomidorowy i na wolnym ogniu gotujemy
zupę ok. 20 min.
Następnie dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę i kukurydzę gotujemy
jeszcze 10 minut. Na koniec dodajemy pietruszkę. Jeśli zupa jest zbyt
gęsta,dolejcie do niej trochę wody.