Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 10 dkg
olej do smażenia
marchewki 2 srednie sztuki
bulion drobiowy 1,5 l
ziemniaki 3 średnie sztuki
kukurydza 1/2 puszki
buraczki marnowane w całości 20 dkg
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Por (użyłam ciemnej części) oczyścić, drobno pokroić, zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto
2
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki, dodać do pora. Podsmażać razem ok. 2 minuty, co chwilę mieszając.
Krok 2 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto
3
Wlać bulion, zagotować. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto
4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 4 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto
5
Ziemniaki dodać do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 5 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto
6
Odsączone buraczki pokroić na mniejsze kawałki, dodać razem z odsączoną kukurydzą do zupy.
Krok 6 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto
7
Zupę ponownie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Krok 7 - Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak