Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z koprem włoskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 300-400 g
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
koper włoski 1 mały
koperek 1/2 pęczka
sól i pieprz
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z koprem włoskim

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w ostkę wraz z częścią kopru włoskiego.
Do garnka wkładamy kości wieprzowe, zalewamy wodą i gotujemy czysty wywar soląc go.
Następnie dodajemy do wywaru ziemniaki, pietruszkę i marchewkę i gotujemy 10 minut.
Krok 1 - Zupa z koprem włoskim foto
2
Po około 10 minutach dodajemy koper włoski i doprawiamy do smaku pieprzem - gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 2 - Zupa z koprem włoskim foto
3
Na koniec dodajemy posiekany koperek, zabielamy mlekiem i zagotowujemy.
Krok 3 - Zupa z koprem włoskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.07.2015 07:10
smaczna zupa - lubię takie
Maridka19 11.07.2015 10:13
Pyszna zupa :)
jola91 10.07.2015 21:53
Wygląda bardzo smacznie :)
anemon 10.07.2015 19:59
Uwielbiam smak kopru włoskiego i wszystkie dania z nim.
Konczi 10.07.2015 19:42
ja również takie uwielbiam :)
Babeczka35 10.07.2015 19:08
Uwielbiam takie pyszne zupki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak