Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
8 sztuk -
marchew
2 sztuki -
seler korzeniowy
1/4 sztuki -
pietruszka
1 sztuka -
kalarepka młoda
1 sztuka -
ząbki czosnku
2-3 sztuki -
zioła
komosa 20-30 roślin -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
ziele angielskie
3 sztuki -
chili
jalapeno szczypta kruszone -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
mąka ryżowa
2 płaskie łyżki -
sól do smaku
-
pieprz
opcjonalnie
Przepis i sposób przygotowania Zupa z komosą i kalarepą
Kroki postępowania


Zalać warzywnym bulionem, osolić, dodać liście laurowe, ziele angielskie, połówki ząbków czosnku i gotować ok 20-25 minut.


Do tej zupy najlepsze będą świeże młode listki komosy. Zbieramy te do 15 cm wysokości.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się