Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z klopsikami po Bułgarsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
seler kawałek
cebula 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
olej 4 łyżki
koperek 1 łyżka
mięso mielone 30 dag
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z klopsikami po Bułgarsku

Marchew, cebulę, seler obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać olej i podsmazyć na nim warzywa. Wlać 6 szklanek wody i zagotować.
Do mięsa dodać jajko, posypać solą, pieprzem i uformować kulki. Przełożyć stopniowo do zupy. Gotować 20 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do zupy razem z ryżem. Gdy ziemniaki będą miękkie posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.10.2016 19:30
smaczna sycąca zipa
everay 05.03.2014 12:42
pięknie wygląda
sylwia_sl 05.03.2014 10:13
taka zupa jak lubię
Megg 05.03.2014 09:54
bardzo pożywna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak