Zupa z kaszy prazonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki obrane

    5 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 szt
  • pietruszka i szczypiorek

    2 łyżeczki
  • warzywa

    1 torebka
  • kasza prażona

    1 torebka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    3 kulki
  • kości schabowe

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na kości gotujemy wywar z dodatkiem liscia laurowego i ziela angielskiego.-gotujemy z 10 min .Potem dodajemy pokrojone warzywa .Gotujemy z 5 min .Dodajemy kasze ,wegete ,magii,pieprz.Gotujemy aż kasza będzie miękka .Dodajemy posiekany koperek,szczypiorek,pietruszkę .Zupa ma dobry ciekawy smak dzięki prażonej kaszy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknbozka 03.03.2012 13:19
ciekawe
rakow2 11.12.2011 20:46
co to jest?
pauluna 01.09.2010 14:06
pysznie wyglada
cukiereczek 22.08.2010 07:01
Zupa z kaszą,da się zjeść
Klaudia007 27.07.2010 09:14
nie przepadam z a kaszą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat