Zupa z kalarepy i fasolki zagęszczana kaszką manną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    3 szt
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • kalarepka młoda

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • koperek

  • śmietana 18 proc

  • przyprawa uniwresalna

  • ziemniaki

    2 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • kaszka

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z woda wkładamy umyte skrzydełka i gotujemy ok 15 min w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy drobno. Kalarepkę obieramy z skórki i kroimy w kostkę. Fasolkę myjemy zostawiamy w całości. Wszystkie warzywa dodajemy do zupy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i gotujemy do miękkości warzyw . Następnie zaciągamy zupę śmietaną i dodajemy pokrojony koperek .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 20.12.2012 09:41
super
iwa643 20.12.2012 07:47
Polecam na obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat