Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
marchewka 2 szt
seler pół szt
ziemniaki 4 szt
por (biała część) kilka plastrów
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kalarepka młoda 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
groszek zielony pół szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepki

Marchewki i seler obieram i kroje w kostkę i w plasterki, ziemniaki i kalarepki natomiast po obraniu w większą kostkę. Warzywa wrzucam do garnka, zalewam wodą, doprawiam solą i gotuję na małym ogniu.
W trakcie wrzucam posiekaną natkę pietruszki, groszek zielony, plasterki pora i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Gdy warzywa w zupie będą już miękkie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 27.10.2014 16:14
kalarepkę jadłam tylko surową
Pani Domu 27.10.2014 15:04
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak