Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jarmużu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 20 dag
ziemniaki 30 dag
seler 1/3 bulwy
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 łyżki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
wywar drobiowo-wołowy 1,5 litra
masło 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużu

Ziemniaki, seler, marchew, pietruszkę kroimy w kostkę. Wrzucamy do gotującego się bulionu, dodajemy listki, czosnek i cebulę w całości, gotujemy warzywa do czasu gdy staną się półtwarde. Następnie dodajemy kawałki jarmużu i gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym według własnego smaku. Dodajemy masło i śmietanę. Podajemy zupę ze świeżą natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 19.01.2017 11:27
Wspaniałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak