Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jabłek i selera

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3-4 szt
seler korzeniowy 40 dkg
cebula biała 1 szt
masło
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól do smaku
pieprz
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt- rosół z kury
woda 1,5 l
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jabłek i selera

Jabłka , cebulę i seler obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić cebulę i lekko ją zeszklić a następnie wrzucić do niej jabłka i seler. Wszystko posypać gałką muszkatołową , wymieszać i smażyć ok. 7 minut na dużym ogniu często mieszając. Usmażoną mieszankę zalać rosołem przygotowanym z dwóch kostek rosołowych KUCHAREK ( rosół z kury ) i gotować jeszcze ok.30 minut Po zagotowaniu dodać sok z cytryny i wszystko zmiksować. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.07.2015 14:15
wygląda zachęcająco
IwonaKa 17.11.2014 21:54
takiej zupki jeszcze nie jadłam
luna76 15.11.2014 10:15
Jabłko i seler w surówce jadłam, jestem pewna, że zupa jest wyśmienita :)
molanka 14.11.2014 22:50
ciekawe połączenie smaków
fotoviderek 14.11.2014 22:25
Świetna zupa :)
Christopher 14.11.2014 22:04
Smaczna zupka.
Megg 14.11.2014 20:58
takiej zupki jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym skosztowała
gusia1000 14.11.2014 20:57
Taka fajna, inna zupa.
RenataZ-et 14.11.2014 20:44
smaczne połączenie
Katarzyna59 14.11.2014 20:05
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak