Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z indykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
groszek zielony 20 dag
marchew 3 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
por 1 sztuka
seler 1/2 bulwy
mleko 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z indykiem

Indyka kroimy w kostkę, marchewki kroimy w słupki, a papryki kroimy w paski. Do garnka wlewamy 3 litry wody, doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy natkę, selera, pora, pokrojone warzywa i indyka, solimy. Gitujemy wszystko przez 30 minut. Następnie wyjmujemy rozgotowaną natkę, pora i selera. Wlewamy mleko, pieprzymy, dodajemy groszek, chwilę gotujemy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak