Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fenkułu ze skórka pomarańczy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fenkuł 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
bulion drobiowy 2 litry
oliwa 2 łyżki
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
koper włoski 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fenkułu ze skórka pomarańczy

Fenkuły poszatkuj, cebule pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę zeszklij ją a następnie dodaj fenkuł. Duś kilka minut. Zalej gorącym bulionem. Po 20 minutach zmiksuj. Dodaj ziarenka kopru włoskiego i dodaj skórkę z pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 21.09.2016 06:02
Ciekawa zupka☺

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak