Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 40 dkg
seler naciowy 1 gałazka
marchew 3 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 do smaku
por (biała część) 1 sztuka
sól i pieprz 1 do smaku
bulion warzywny 1 litr
śmietana 18 proc 1/3 szklanki
natka pietruszki 1 do smaku
mąka krupczatka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1

Fasolkę obieram i kroję na kawałki.
Krok 1 - Zupa z fasolki szparagowej foto
2
Marchewkę obieram i kroję w plasterki.
Krok 2 - Zupa z fasolki szparagowej foto
3
Paprykę kroję w paski, pora kroję drobno.
Krok 3 - Zupa z fasolki szparagowej foto
4
Do garnka wlewam bulion dodaję fasolę i gotuję 15 minut. Dodaję marchewkę, paprykę por i dalej gotuję.Dodaję pokrojone liście selery, lubczyku.
Krok 4 - Zupa z fasolki szparagowej foto
5
Krupczatkę rozrabiam w śmietanie i wlewam do zupy. Zagotowuję, doprawiam sola, pieprzem, natką pietruszki.
Krok 5 - Zupa z fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 24.04.2017 20:07
Smaczna kolorowa zupka.
Bernadeta1 24.04.2017 18:18
pyszna zupka
adelajda 24.04.2017 13:33
Dobra zupka
w mojej kuchni 24.04.2017 12:56
lubie takie zupy
pestka 24.04.2017 08:47
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak