Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
marchew 2 szt
ogórki kwaszone 2 szt
pietruszka 2 szt
ziemniaki 4 szt
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek kilka gałązek
cebula biała 1 szt
bakłażan
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy ich końcówki i kroimy na mniejsze kawałki, po czym przekładamy do garnka.
Krok 1 - Zupa z fasolki szparagowej foto
2
Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i paseczki bakłażana bez skórki.
Krok 2 - Zupa z fasolki szparagowej foto
3
Zawartość patelni przekładamy do fasolki, ziemniaki, marchewki i pietruszki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty warzyw.
Krok 3 - Zupa z fasolki szparagowej foto
4
Całość zalewamy wodą, dodajemy koperek, pokrojone w kostkę ogórki, sól, pieprz i gotujemy.
Krok 4 - Zupa z fasolki szparagowej foto
5
Gdy fasolka będzie już miękka dodajemy łyżkę śmietany do lekkiego zabielenia.
Krok 5 - Zupa z fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak