Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolą inspirowana Toskanią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
seler naciowy 1 łodyga
kapusta biała 1/4 sztuki
kasza pęczak 1/2 szklanki
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolą inspirowana Toskanią

Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę. Zalej wodą lub bulionem. Dodaj opłukaną kaszę oraz kapustę pocięta w dość duże kawałki. Dadaj przyprawy. Gotuj ok 20 minut, po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i fasolę z puszki. Gotuj chwilkę. Dodaj na koniec oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 23.11.2016 22:55
pożywna zupka
ada.la 23.11.2016 16:52
wygląda pysznie
Agnieszka-87-25 23.11.2016 15:32
smaczna zupinka
Futka 23.11.2016 14:41
Pyszna i pożywna zupka :)
kd045 23.11.2016 13:07
pyszne danie ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak