Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dynią i ziemniakami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 gram
cebula 1 sztuka
ziemniaki 400 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
olej 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
chili
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
cukier

Porada

Jeżeli ktoś lubi można dodać pół szklanki śmietany.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dynią i ziemniakami


1. Dynię Hokkaido obrać, oczyścić, pokroić w kostkę dodać szklankę wody i ugotować do miękkości ok. 15 minut. Rozgnieść lub zmiksować blenderem.
2. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w litrze osolonej wody.
3. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju, pod koniec dodać masło.
4. Do miękkich ziemniaków dodać ugniecioną dynię, cebulę i przecier pomidorowy. Doprawić i na koniec posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 07.10.2015 16:40
genialna waza
mamaiza 21.09.2015 23:46
Bardzo oryginalny sposób podania.
Jagódka77 09.12.2014 18:59
tak podana skusi każdego
Niki22 06.12.2014 23:19
pięknie podana :)
Megg 06.12.2014 21:35
pięknie podana zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak