Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
cukinia 0.5 sztuki
soczewica czerwona 2\3 szklanki
seler naciowy 3 gałązki
marchew 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na skrzydełkach z kurczaka- gotujemy go około 30 minut.
Krok 1 - Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą  foto
2
Cukinię obieramy , wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Pokrojoną cukinię dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą  foto
3
Odmierzamy porcje soczewicy i dodajemy do reszty składników. Składniki gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą  foto
4
Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do zupy.
Krok 4 - Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą  foto
5
Seler kroimy w plastry i dodajemy do reszty składników-razem z marchwią zupę gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy także przyprawy: pieprz, paprykę, kucharka do smaku.
Krok 5 - Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą  foto
6
Na samym końcu dodajemy śmietanę i zagotowujemy zupę. Dekorujemy listkiem świeżego szpinaku i serwujemy. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z cukinią, selerem naciowym i soczewicą  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.11.2014 09:54
na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak