Zupa z ciecierzycy z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    1 puszka
  • pomidor krojone

    1 puszka
  • czosnek

    3 ząbki
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • bulion warzywny

    300 ml
  • oliwa

    4 łyżki
  • pietruszka posiekana

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • makaron

    1 szklanka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Czosnek drobno siekamy, na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy czosnek, gałązkę rozmarynu i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, dusimy ok 10 minut. Na koniec wlewamy bulion, odsączoną ciecierzycę, przyprawiamy, gotujemy jeszcze 5 minut. Połowę zupy miksujemy, łączymy z resztą, dodajemy posikaną pietruszkę, podajemy z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 19.05.2013 16:45
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat