Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ciecierzycy z makaronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
pomidor krojone 1 puszka
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 1 gałązka
bulion warzywny 300 ml
oliwa 4 łyżki
pietruszka posiekana 3 łyżki
sól 1 szczypta
makaron 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ciecierzycy z makaronem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Czosnek drobno siekamy, na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy czosnek, gałązkę rozmarynu i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, dusimy ok 10 minut. Na koniec wlewamy bulion, odsączoną ciecierzycę, przyprawiamy, gotujemy jeszcze 5 minut. Połowę zupy miksujemy, łączymy z resztą, dodajemy posikaną pietruszkę, podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 19.05.2013 16:45
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak