Zupa z ciecierzycy i kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    300 g
  • kapusta włoska

    150 g
  • bulion warzywny

    1 litr
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

  • chorizo

    10 g
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciecierzycę zalewamy wodą i moczymy przez 12 godzin. Następnie gotujemy przez 1 godzinę w wodzie, w której się moczyła.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i prze 5 minut podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy poszatkowaną kapustę i chorizo pokrojone na plasterki, podsmażamy przez 3 - 4 minuty. Dodajemy ciecierzycę, całość zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 05.08.2013 17:04
uwielbiam ciecierzycę, fajny pomysł
Agata B 14.05.2012 08:03
pycha:)))
tomosatomos 08.04.2012 17:19
extra
caralajna 06.04.2012 21:35
fajna, ale bez kiełbasy :)
Justyna Jussstiii 27.03.2012 17:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat