Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z buraczkami i fasolką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 50 dkg
marchewka 3 sztuki
seler korzeniowy 50 g
pietruszka 1 sztuka
por 10 dkg
ziemniaki 40 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
fasolka szparagowa 30 dkg
buraczki konserwowe 30 dkg
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z buraczkami i fasolką

Kroki postępowania

1
* Użyłam kości od kurczaka, fasolki szparagowej konserwowej i buraczków marynowanych w całości.
Kości umyć, przełożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, zagotować. Tuż przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.
Krok 1 - Zupa z buraczkami i fasolką foto
2
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, pokroić w półplasterki. Przygotowane warzywa dodać do wywaru, gotować ok. 10 minut.
Krok 2 - Zupa z buraczkami i fasolką foto
3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa z buraczkami i fasolką foto
4
Dodać je do zupy razem z odrobiną pieprzu i soli. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 4 - Zupa z buraczkami i fasolką foto
5
Fasolkę odsączyć, buraczki wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 5 - Zupa z buraczkami i fasolką foto
6
Fasolkę i buraczki dodać do zupy, ponownie doprowadzić do wrzenia. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa z buraczkami i fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.04.2014 16:32
syta, smaczna zupa
Alex_M 13.04.2014 11:17
o! ale pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak