Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z buaków i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 500 g
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
wywar mięsny 3 l
olej 1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżka
marchew 1
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
soczewica czerwona 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z buaków i papryki

Kroki postępowania

1
Buraczki i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 1 - Zupa z buaków i papryki foto
2
Cebulę obierz i drobno posiekaj, następnie na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę oraz kmin rzymski, smaż na średnim ogniu, uważając aby nie spalić cebuli.
Krok 2 - Zupa z buaków i papryki foto
3
Umyj paprykę, usuń gniazda nasienne i pokrój w małą kostkę, dodaj do cebuli, i smaż około 5 minut.
Krok 3 - Zupa z buaków i papryki foto
4
Do przygotowanego wywaru dodaj buraki, marchewkę, cebulę i paprykę oraz czerwoną soczewicę-gotuj do miękkości warzyw. Następnie dopraw pieprzem i przyprawą do zup maggi, możesz dodać również odrobinę soku z cytryny i podać z kleksem kwaśnej śmietany.
Krok 4 - Zupa z buaków i papryki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 20.12.2013 19:11
ciekawa, super
Zdzisław 26.05.2013 12:15
ciekawa zupa
Kolorowa 25.05.2013 21:51
Podoba mi się koncepcja buraków z papryką ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak