Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
ziemniaki 70 dag
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt.
pomidory 2 szt.
czosnek 2 ząbki
marchewka 2 szt.
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
smalec 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska

Wykonanie:
Cebulę pokroić, udusić na smalcu, dodać mielone papryki, zmiażdżony czosnek i pokrojone mięso. Dusić pod przykryciem do odparowania sosu, następnie dodać kminek, pokrojoną marchewkę, paprykę, pomidory i doprawić solą do smaku. Zalać wodą( tyle aby zakryta była zawartość garnka) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.10.2014 09:28
pyszna zupa ,moje smaki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak