Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 g
śmietana 30% 50 g
cukier waniliowy 2 łyzki
makaron 2/3 szklanki
płatki migdałowe 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa

Kroki postępowania

1
Truskawki (użyłam mrożonych) zalać niewielką ilością wody, dodać cukier i zagotować.
Krok 1 - Zupa truskawkowa foto
2

Dolać śmietanki 30% i zmiksować blenderem na gładki krem. Zagotować.
Krok 2 - Zupa truskawkowa foto
3
Makaron, u mnie dinozaury na życzenie córeczki, ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Krok 3 - Zupa truskawkowa foto
4

Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.

Do miseczki nałożyć makaron, zalać gorącą zupą i posypać płatkami migdałowymi, od razu podawać.
Krok 4 - Zupa truskawkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 17.05.2014 13:00
Pycha, pakuję się i wpadam na porcyjkę:)
Malinka 16.05.2014 22:07
Bardzo ciekawa zupka, chętnie bym skosztowała :)
RenataZ-et 16.05.2014 22:06
ależ pyszności na talerzu :))
Renata9 16.05.2014 21:03
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak