ZUPA SZPINAKOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    70 dag.
  • wywar z kości i warzyw

    2 l.
  • śmietana

    170 ml.
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    2 dag.
  • sól

    - do smaku
  • ziele angielskie mielone

    - do smaku
  • czosnek

    - do smaku
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • pieprz czarny mielony

    - do smaku
  • pieprz ziołowy

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić, umyć, sparzyć wrzątkiem, odcedzić, zmielić.
Zmielony szpinak podsmażyć na rozgrzanym maśle.

Wywar zagotować,dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, dodać podsmażony szpinak, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, pogotować.
Przyprawić do smaku solą, czosnkiem. Bardzo smacznie smakuje z ugotowanym jajkiem.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat