Przepis i sposób przygotowania na: zupa szpinakowa
Czosnek przecisnąć przez praskę. Obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.
Rozgrzać łyżkę masła na patelni dodać cebulę pokrojoną, starte warzywa podsmażać 2-3 minuty. Zalać warzywa 1/2 szklanki wody, dusić około 5 minut.
3.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć rozmrożony szpinak z czosnkiem.
4.
Dodać szpinak do podduszonych warzyw, zalać bulionem warzywnym, doprawić solą , pieprzem, gotować 15 minut na małym płomieniu.
5.
Plasterki szynki podsmażyć na suchej patelni z każdej strony po 1 minutce.
6.
Zupę można zmiksować(ja nie miksuję). Podawać z plasterkami szynki i pokruszonym serem. SMACZNEGO!!!!!