Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z tortellini

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1-2 pęczki
marchewka 1
por kawałek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka 1 łyżka
śmietanka 12-procentowa ok.100 ml
makaron tortellini trójkolorowe z szynką 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z tortellini

Kroki postępowania

1
Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 1 - Zupa szparagowa z tortellini foto
2
Szparagi obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki ok. 2 cm. Następnie wkładamy je do garnka i zalewamy wodą (ok. 1,5 litra). Gotujemy z dodatkiem soli i przyprawy un. kucharek.
Krok 2 - Zupa szparagowa z tortellini foto
3
Po ok. 10 minutach dodajemy do szparagów pokrojoną w kostkę marchewkę i por pokrojony w paski lub plasterki.
Krok 3 - Zupa szparagowa z tortellini foto
4
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, po czym zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietanką.
Krok 4 - Zupa szparagowa z tortellini foto
5
Na koniec miksujemy blenderem zupę.

Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.
Krok 5 - Zupa szparagowa z tortellini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak